Whisky's van de maand december


Gordon & MacPhail Connoisseurs Choice Dufftown 2006

De Dufftown distillery ligt in het gelijknamig stadje in de Speyside in Schotland. Opgericht in 1895 is deze whisky voornamelijk bekend onder de naam "Singleton of Dufftown" en het veelvuldig gebruik in blends om deze een voller karakter te geven. Deze Dufftown rijpte 10 jaar in de warehouses van Gordon and MacPhail, de grootste onafhankelijke bottelaar van Schotland. Voor de rijping werd gekozen voor firt fill sherry hogsheads. Dit zijn sherry vaten die voor het eerst gevuld worden en kleiner gemaakt worden om zo meer contact met het hout te hebben.

 

neus: delicate sherry toets, butterscotch, groene appel, licht kruidig

smaak: perpertjes maar op een crèmige manier, meer droog fruit en eik

afdronk: medium met eik en een hint van pepermunt

prijs: €58,00 -->  € 52.20

Gordon & MacPhail Connoisseurs Choice Glenlossie 2004 - UITVERKOCHT

 

Glenlossie is een speyside distilleerderij opgericht in 1876 en eerder onbekend aangezien ze geen officiële bottelings heeft. De distilleerderij heeft echter al lang zijn naam gemaakt, voornamelijk door onafhankelijk gebottelde uitgaven, zoals deze er ook een is. Deze Glenlossie rijpte 12 jaar in de warehouses van Gordon & MacPhail en kreeg een refill sherry finish. Het is een whisky die zowel door beginnende liefhebbers als doorwinterde whiskygeeks gesmaakt kan worden. Kortom een ideaal en verrassend geschenk voor alle genieters.

Neus: fruittaart met citrus en abrikoos en een subtiele kaneeltoets.

Smaak: Rond en gebalanceerd met kruidige sinaas, zwarte chocolade en licht kruidige eik.

Afdronk: medium lang met zacht notige kruidigheid.

€ 58,00 à € 52.20

 

Kilchoman Machir Bay

 

Kilchoman is de eerste nieuwe distilleerderij op Islay in 124 jaar. In 2005 werd ze opgericht door eigenaar Anthony Wills die koos voor de Rockside Farm als locatie. Deze boerderij werd omgebouwd tot “farm distillery”. Ze kweken hun eigen gerst, mouten zelf, distilleren, rijpen en bottelen alles ter plaatse. Dit maakt Kilchoman uniek en garandeert een uiterst hoge kwaliteit. De Machir Bay, genoemd naar het prachtige strand nabij de site, is volledig gerijpt op ex-bourbon vaten.

Neus: aanwezige rook in balans met veel vanille en fruit.

Smaak: aromatische turf in combinatie met citrus, peer en lichte kruidigheid

Afdronk: meer rook met citrus en vanille

€57,00 à € 51.30whisky van de maand - Benriach Curiositas 10y


Benriach is een Schotse whisky uit het hartje van de Speyside regio vlak bij het stadje Dufftown. Deze regio staat bekend voor z'n lichte, fruitige whisky's. In het verleden werd hier echter ook heel wat geturfde (gerookte) whisky gemaakt, het is dit karakter dat de Benriach Curiositas terugbrengt. De combinatie van de fruitige spirit gaat hand in hand met een volle rokerigheid, bereikt door het gebruik van een oude Highland turf.

Spring gerust even binnen om dit pareltje te proeven!

neus: turf, fruit, honing lichte eik

mond: meer rook, gedroogd en vers fruit, kruidige eik, noten en lichte vanille

finish: de turf blijft aanwezig, licht pikante kruiden en noten

Prijs in november: €49,00 --> € 44.10Mechelenbon


Betaal nu ook met de Mechelenbon!

 

Kreeg u een Mechelenbon en weet u niet wat er mee te doen? Betaal vanaf nu ook bij ons met deze bon en ga zo naar huis met een heerlijke spirit, rookwaren of accesoire!Doorly's, foursquare en R.L. Seale's rum


De Foursquare distilleerderij op Barbados is u mogelijk nog niet bekend. Naast hun klassieke reeks met een 3, 8 en 12 jaar oude rum (ongesuikerd!), hebben ze ook beperktere reeksen waarbij de smaken nog meer uitgesproken zijn. Zo hebben we momenteel de Zinfandel Cask en de 2004 op vatsterkte in huis. Tot slot maakte hun master distiller zijn eigen blend van 10 jaar oud. De R.L. Seale's genoemd. 

Spring zeker eens binnen om de verschillen tussen deze expressies te ontdekken.

 Single casks - Flanders selection


In februari ging onze medewerker Wouter naar het dorpje Pitlochry naar de warehouses van Signatory Vintage. Samen met enkele collega's uit de whiskywereld selecteerde hij er enkele prachtige whisky's. Twee van deze single cask whisky's zijn reeds gebotteld en te koop in onze winkel.

 

Linkwood 2008

Deze negen jaar oude speyside whisky die gebotteld werd op 46% rijpte op een bourbon barrel. Hij staat garant voor fris fruitige toetsen met een spicy en vanille achtergrond en voldoende complexiteit. Prijs: € 52,00 *

 

Glen Elgin 1995

Deze speyside whisky rijpte gedurende 21 jaar op een hogshead en werd gebotteld op 46%. Door de mooie leeftijd kan u een volle complexe whisky verwachten met opnieuw veel fruit, gedroogd fruit en gebak. De afdronk is lang en warm. Prijs € 79,00*

 

* Deze whisky's hebben een afgesproken prijs en worden niet verrekend op de klantenkaart.Gordon MacPhail


Gordon & MacPhail is een oude onafhankelijke bottelaar, gesticht in 1895 door James Gordon en John Mac Phail. Al gauw zou John Urquhart hen vervoegen. Het zijn de kleinkinderen van deze laatste die nog steeds eigenaar zijn.
Al meer dan een eeuw koopt G&M vaten van verschillende Schotse distilleerderijen en laat deze rijpen in haar eigen warehouses in Elgin of in de opslagplaats van de distilleerderij zelf. Daar worden ze op de voet opgevolgd tot de whisky volgens G&M op z’n best is, waarop het vat wordt gebotteld onder één van de labels van G&M. Bekende labels of reeksen zijn Connoisseurs Choice (op commerciële drinksterkte), de Caskreeks met single casks op vatsterkte, de Rare Old reeks met oude bottelingen van gesloten distilleerderijen, Doorheen de jaren heeft Gordon & MacPhail een schat aan vaten opgeslagen, welke geleidelijk aan op de markt gebracht worden. Ze hebben dan ook een erg ruime selectie aan whisky’s, welke grotendeels te bewonderen en gekocht kan worden in hun indrukwekkende shop in Elgin, 58-60 South Street.Tastings en activiteiten


Wij organiseren twee tot drie tastings per maand, deze gaan door achter de winkelruimte. In deze gezellige ruimte is plaats voor maximum 30 personen, we houden de tastings dus gezellig. De tastings worden aangeboden in verschillende formules gaande van initiaties over masterclasses tot blind tastings. 

 

Naast tastings met whisky worden ook tasting georganiseerd met gin, cognac, sherry, rum,... kortom alle betere sterke dranken.

 

Wenst u een privétasting te organiseren met onze ondersteuning? Dat kan! Bekijk de formules, die naar wens aangepast kunnen worden, hierNieuws


Dranken van de maand en nieuwe producten.

Foto's


Foto's van afgelopen evenementen en tastings.

Een bericht achterlaten, dat kan...

icon mailing Email

info@huiswindels.be

icon telefoonnummer Telefoon

015/28 70 93

icon Adres Adres

Ijzerenleen 46-48
2800 Mechelen

icon openingsuren Openingsuren

dinsdag - zaterdag: 09u00 - 18u00
zondag - maandag: Gesloten